главен_банер

Зајакнете ја суспензијата на камионот со квалитетни пружински иглички и чаури

Кога станува збор за непреченото работење и перформансите на камионот, постојат неколку компоненти кои играат витална улога.Меѓу овие компоненти,камионски пружински игличкиичаурисе несомнено суштински.Овие делови можеби изгледаат мали, но нивното значење не може да се игнорира.

Што се пролетните иглички?

Пружините на камионот, исто така наречени иглички на оската, се важни компоненти за поврзување помеѓу оските на камионот и лисните пружини.Нивната примарна функција е да обезбедат сигурна врска помеѓу овие компоненти, истовремено овозможувајќи им да се движат и виткаат кога наидуваат на нерамнини и нерамен терен.Со поврзување на оската со лисните пружини, овие иглички обезбедуваат тежината на камионот да биде рамномерно распоредена низ системот за потпирање.

Кои се пролетните чаури?

Слично на тоа, пружините на камионите се клучни компоненти кои ги опкружуваат пружините и делуваат како амортизери и го намалуваат триењето.Овие чаури обезбедуваат непречено и удобно возење со апсорпција на шок и вибрации за време на работата на камионот.Тие го спречуваат контактот метал со метал и го минимизираат абењето на игличките и пружините, со што го продолжуваат нивниот животен век.

Некои пружински чаури од челични плочи користеа гумени чаури, се потпира на торзионата деформација на гумата за да се формираат навртките на вртењето на пружината на пружината, додека гумените и металните контактни површини немаат релативно лизгање, така што нема трошење во работата. без подмачкување, поедноставување на работата за одржување и без бучава.Но, при употреба треба да се обрне внимание за да се спречат сите видови на нафта инвазија на гумени чаури.Со оглед на горенаведените предности, гумените чаури најчесто се користат во автомобили, лесни автобуси и лесни камиони.

Важноста на комбинацијата на пролетни иглички и чаури

Комбинацијата на иглички и чаури за пружини на камионот игра витална улога во одржувањето на стабилноста и карактеристиките на ракување на камионот.За да се обезбедат оптимални перформанси, важно е да изберете висококвалитетни иглички и чаури дизајнирани за тешки апликации.Овие компоненти треба да издржат интензивни притисоци, да се спротивстават на корозија и да издржат екстремни температури, правејќи ја издржливоста клучен атрибут што треба да се земе предвид.

Xingxing Machinery обезбедува различни модели на пружински иглички и чаури на клиентите, како што се Hino, Nissan, Mercedes Benz, Scania, Volvo, ISUZU, DAF итн. Ние сме професионален производител нарезервни делови за камиони, имаме сопствена фабрика за да можеме да гарантираме висок квалитет и најдобра цена.Добредојдовте да не контактирате доколку имате интерес, нашиот тим за продажба ќе ви одговори во рок од 24 часа.

пролетна игла


Време на објавување: 25-12-2023 година